Motorverzekering

Iedereen die een motor heeft, moet een WA-verzekering voor deze motor afsluiten. WA betekent wettelijke aansprakelijkheid: u bent verzekerd voor schade die iemand anders heeft als u met uw motor een ongeluk veroorzaakt. Als u ook uw eigen schade wilt verzekeren, dan heeft u een cascoverzekering nodig. Er zijn twee soorten: de volledige cascoverzekering en de beperkte cascoverzekering.

De volledige cascoverzekering is een heel uitgebreide verzekering. We verzekeren alle schade aan uw motor door een verkeersongeluk (óók als dit uw eigen schuld is), botsing met dieren, diefstal, brand, hagel of storm en alle andere gebeurtenissen die plotseling plaatsvinden. In combinatie met de WA-verzekering staat deze verzekering bekend als de allriskverzekering.
Bij de beperkte cascoverzekering is minder verzekerd. U bent dan verzekerd voor schades aan uw motor waar u zelf niets aan kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een botsing met dieren, diefstal, brand en hagel of storm.

Als u na een schade niet meer verder kunt rijden, dan heeft u recht op hulp. Dat is zo als u of een passagier niet meer kan rijden of als de motor niet meer kan rijden.