Inboedelverzekering

Met de Royaal inboedelverzekering heeft u een zeer uitgebreide verzekering voor bijna elke gebeurtenis die schade aan uw spullen tot gevolg kan hebben. Ook hier bent u namelijk verzekerd tegen alle onverwachte en plotselinge gebeurtenissen zoals brand, schroeien, storm, inbraak, diefstal, binnendringen van neerslag, breuk of bevriezen van waterleidingen, aanrijding, uitval van de koelkast enzovoorts. Niet alleen spullen die zich in uw woning bevinden, verzekeren wij. Ook schade aan spullen die zich buiten uw woning bevinden zoals antennes, zonneschermen, tuinmeubelen en wasgoed verzekeren wij.
U kunt voor uw spullen ook kiezen voor een Budget inboedelverzekering. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen de meest voorkomende gebeurtenissen, tegen een scherpe premie.

Voor de inboedelverzekering gaan wij uit van de nieuwwaarde van uw spullen. Met behulp van de Waardemeter inboedel kunt u door beantwoording van enkele eenvoudige vragen bepalen wat de te verzekeren waarde van uw spullen is. Er bestaat dan geen kans op onderverzekering. Bij de Royaal inboedelverzekering is het invullen van deze waardemeter verplicht.
Ook bij de Budget inboedelverzekering adviseren wij u gebruik te maken van de Waardemeter inboedel om zo onderverzekering te voorkomen. Er geldt een premietoeslag van 10% als u de waardemeter niet gebruikt.

Als uw inboedel zich bevindt in een van de grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag), dan gelden er afwijkende voorwaarden. Zo is voor diefstal van elektronische apparatuur, geld en pasjes zoals creditcards, het verzekerde bedrag beperkt en geldt er een eigen risico bij diefstal van € 225,- per gebeurtenis.

Voor stormschade aan huurdersbelang geldt er een eigen risico van € 225,- per gebeurtenis.
Bij de Royaal inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan mobiele elektronica door ongelukjes in huis, zoals vallen of stoten. Hiervoor geldt een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis.

U kunt de inboedelverzekering afsluiten in het Verzekeringspakket.