Recreatiewoning en inboedel

Uw recreatiewoning is er om van te genieten. U bent er even helemaal weg. Met de Recreatiewoningverzekering houdt u dit vakantiegevoel, wat er ook gebeurt. De verzekering geldt voor elke recreatiewoning, in Nederland, Duitsland en België. Dus voor vakantiehuisjes, strandhuisjes en stacaravans, maar ook voor safaritenten, tenthuisjes, tuinhuisjes en chalets.

Een recreatiewoning is een kostbaar bezit. U koopt het weloverwogen. Maar stel bijvoorbeeld dat uw vakantiehuis afbrandt. Dan krijgt u mogelijk de rekening voor het opruimen van de restanten van de woning: een schadepost die al gauw oploopt tot een paar duizend euro. Een verzekering is daarom verstandig en met de Recreatiewoningverzekering beschermt u zichzelf tegen een dergelijke financiële domper.

U kunt uw recreatiewoning op 2 manieren verzekeren: Brand en Alle gevaren. Met Brand bent u verzekerd voor brandschade aan uw recreatiewoning door explosie, kortsluiting, zelfontbranding of blikseminslag. Met Alle gevaren verzekert u  uw recreatiewoning tegen alle schade. Een aansprakelijkheidsdekking is standaard. Handig, want veel parkeigenaren stellen dit verplicht. Inboedel en een aanbouw of bijgebouw kunnen worden meeverzekerd. En de verzekering loopt door tijdens transport en opslag in het winterseizoen. Gaat de recreatiewoning volledig verloren? Dan verzekert de Recreatiewoningverzekering de aankoop- of herbouwwaarde.

Heeft u een recreatiewoning in België of Duitsland? Deze kunt u ook verzekeren met de Recreatiewoningverzekering. Ook Duitse en Belgische eigenaren van recreatiewoningen kunnen deze verzekering afsluiten voor recreatiewoningen in de drie genoemde landen.

Verhuurt u uw recreatiewoning wel eens? Dan bent u met de dekking Particuliere verhuur verzekerd voor schade die ontstaat wanneer u uw woning heeft verhuurd aan gasten. Permanente bewoning is niet toegestaan. De recreatiewoning dient recreatief gebruikt te worden.