Bromfietsverzekering

Als u in Nederland een bromfiets of scooter hebt, dan moet u zich verplicht verzekeren tegen de gevolgen van wettelijke aansprakelijkheid. Dat doet u met de bromfiets- of scooterverzekering. U kunt de verzekering ook uitbreiden, bijvoorbeeld met een dekking tegen diefstal of een all riskdekking.

Voor een bromfiets- of scooterverzekering kunt u kiezen uit drie verschillende dekkingen:

  • Wettelijke aansprakelijkheid (WA). Deze verzekering vergoedt de schade die u met uw bromfiets aan anderen toebrengt. WA is de minst uitgebreide en daardoor ook goedkoopste verzekering. Schade aan uw eigen bromfiets en diefstal is bij WA niet gedekt.
  • WA Beperkt Casco. Met deze dekking bent u verzekerd tegen schade waarvoor u aansprakelijk bent, maar ook voor diefstal, inbraak-, brand- of stormschade aan uw brommer. De schade die u zelf veroorzaakt aan uw brommer is niet gedekt.
  • WA Volledig Casco. Deze zogenoemde All Risk-dekking is de meest uitgebreide vorm. De schade aan uw eigen brommer is nu ook meegedekt.

Bereken hieronder uw WA-premie en vraag de verzekering direct aan. Liever Beperkt, of Volledig Casco? Neem dan even contact met ons op.