Rechtsbijstandverzekering

Deskundige rechtshulp bij juridische problemen

De rechtsbijstandverzekering voor particulieren is een complete en praktische oplossing om u te verzekeren van deskundige rechtshulp bij allerlei juridische problemen zoals ontslag, schade die een ander u toebrengt enzovoort. Zodra u als particulier te maken krijgt met een juridisch probleem, kunt u hierover advies vragen. Zelfs voor een juridisch probleem dat wij niet verzekeren, heeft u recht op een eenmalig telefonisch juridisch advies. Als het nodig is, dan zal de Klaverblad Rechtsbijstand Stichting zorgen voor degelijke juridische bijstand. Uw probleem wordt snel opgelost, zonder dat het u moeite kost. De kosten voor de behandeling door Klaverblad Rechtsbijstand Stichting vergoedt de Stichting helemaal. Kosten voor externe rechtshulp, bijvoorbeeld voor een advocaat of deskundige, vergoedt de Stichting tot maximaal € 100.000,-. De Stichting vergoedt maximaal € 25.000,- als u zelf kiest voor externe rechtshulp terwijl dit niet verplicht is.

De meest complete verzekering bestaat uit zes modules:

  • Standaard voor het terugvorderen van gestolen zaken, problemen met contracten die de particuliere huishouding betreffen, erfrechtelijke geschillen en strafzaken.
  • Schadeverhaal voor rechtshulp bij het verhalen van uw schade op iemand die aansprakelijk is.
  • Inkomen voor rechtsbijstand bij juridische problemen met uw werkgever of in verband met pensioenen of uitkeringen.
  • Wonen ten behoeve van alle juridische problemen met betrekking tot uw koop- of huurwoning. Ook problemen die te maken hebben met uw recreatiewoning of stacaravan komen voor behandeling in aanmerking.
  • Motorrijtuigen voor rechtshulp bij schade die u oploopt in het verkeer met een motorrijtuig en problemen met het motorrijtuig zelf.
  • Fiscaal en Vermogen voor rechtsbijstand bij zaken die voor de belastingrechter dienen of voor problemen met vermogensbeheerders of een tweede huis in de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of Zwitserland.

Een minder uitgebreide verzekering is ook mogelijk. U kunt zelf kiezen welke modules u wilt verzekeren. Zo kunt u zelf de rechtsbijstandverzekering samenstellen die het best bij uw persoonlijke situatie past.
U kunt de rechtsbijstandverzekering ook in het Verzekeringspakket sluiten.