Reisverzekering

Onbezorgd van uw welverdiende vakantie genieten? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten. Of u nou op de camping gaat staan, een stedentrip gaat maken, op wintersport gaat of gaat bergbeklimmen in de Alpen, u wilt met een gerust gevoel op reis. Dat lukt het beste als u goed verzekerd bent. Met een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar door verzekerd voor uw vakanties en weekendjes weg.
Daarnaast kunt u kiezen voor een annuleringsverzekering voor het geval u de vakantie moet afbreken of zelfs helemaal niet kunt gaan.

Veel mensen denken dat ze met een reisverzekering ‘dubbel’ zijn verzekerd voor zorgkosten, omdat deze ook op de ziektekostenpolis zijn gedekt. Dat is niet helemaal waar. De zorgverzekering vergoedt weliswaar medisch noodzakelijke kosten in het buitenland, maar deze worden alleen vergoedt tot het bedrag dat u in Nederland ook zou krijgen. De kosten in het buitenland voor medische ingrepen zijn vaak veel hoger. Het deel dat uw zorgverzekeraar niet vergoedt, kunt u op uw reisverzekering claimen.

Gaat u meer dan 1 keer per jaar op vakantie of weekendje weg? Dan is een doorlopende verzekering in vrijwel alle gevallen voordeliger.

Check ook ruim voor vertrek of u goed bent verzekerd, zodat u tijdens of na uw vakantie niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Doorlopende verzekering afsluiten:

Gaat u meer dan 1 keer per jaar op vakantie of weekendje weg?
Dan is een doorlopende verzekering in vrijwel alle gevallen voordeliger.