Grafmonumentenverzekering

Een grafsteen of urn is een tastbare herinnering aan een dierbare. Als daar iets mee gebeurt, dan wilt u de schade zo snel mogelijk herstellen. De kosten hiervan krijgt u vergoed met onze grafmonumentenverzekering.

Met de grafmonumentenverzekering verzekert u een grafmonument voor schade door allerlei onverwachte gebeurtenissen. Denk aan schade door vandalisme, diefstal, brand, storm, grondverschuiving of -verzakking, een begrafenis op een naastgelegen graf, het ruimen van graven in de omgeving en dergelijke. Ook alle accessoires die bevestigd zijn aan het monument zoals bloemenvazen en beelden, verzekeren wij standaard mee. Een aantal schadeoorzaken verzekeren we niet. Bijvoorbeeld schade door slijtage, corrosie, oxidatie, schimmels, ongedierte, molest en door bewerking, reparatie of reiniging van het grafmonument.
Als verzekerd bedrag houden wij de aanschafprijs inclusief accessoires en de kosten van plaatsing aan. Als bij schade blijkt dat het verzekerde bedrag niet hoog genoeg is om het grafmonument in de oude staat te herstellen of om een gelijkwaardig grafmonument terug te plaatsen, dan vergoeden we meer dan het verzekerde bedrag. Dat doen we tot maximaal 25% van het verzekerde bedrag.
U verzekert het grafmonument voor tien jaar. De verzekering stopt daarna automatisch. U betaalt hiervoor eenmalig premie. Hoeveel premie u betaalt, hangt af van het verzekerde bedrag:

  • Verzekerde bedrag tot € 500,-, premie € 45,-
  • Verzekerde bedrag vanaf € 500,- tot € 1.000,-, premie € 70,-
  • Verzekerde bedrag vanaf € 1000,-, premie 7,5% van het verzekerde bedrag.