Motorverzekering

Iedere motorrijder in Nederland is verplicht een motorverzekering af te sluiten. Het gaat dan om de wettelijke aansprakelijkheid. Of u ook het casco (de motor zelf) wilt dekken, beperkt of volledig, mag u helemaal zelf weten.
Motoren zijn er in vele soorten en maten. Het scheelt voor de verzekering nogal of u een splinternieuwe koopt of op een klassieker rijdt. U kunt, naast allerlei aanvullende dekkingen, kiezen uit drie opties:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), zodat de schade die u met je motor veroorzaakt aan anderen wordt vergoed;
  • WA Beperkt Casco. In dat geval is naast de wettelijke aansprakelijkheid ook de schade aan uw eigen motor (beperkt) verzekerd. U kunt denken aan brand, diefstal, maar ook aan schade na een aanrijding met dieren; 
  • WA Volledig Casco. Deze allriskverzekering dekt vrijwel alle schade aan uw eigen motor, ook die uzelf hebt veroorzaakt.

Een motorverzekering is er in alle soorten en maten. Naast de dekking die u kiest kan ook uw leeftijd een belangrijke rol spelen bij de premiehoogte. Sommige verzekeraars hanteren namelijk een premiekorting voor motorrijders van veertig jaar en ouder. Daarnaast geldt er net als bij de autoverzekering een no-claimkorting voor schadevrije jaren.

U kunt uw motorverzekering online berekenen en aanvragen in het verzekeringspakket.